Ervaringen deelnemers Awakening Training

 

‘Op 9 en 10 februari 2019 hebben we de awakening training meegemaakt. We hadden eigenlijk daarvoor nooit van Deeksha gehoord en kenden Jay ook niet persoonlijk. Wel hadden we ervaring met energiewerk,  de nodige spirituele boeken gelezen en zijn al een aantal jaren bezig met zelfrealisatie. Maar dat hadden we eigenlijk helemaal niet nodig.

We gingen blanco de training in en hebben geen minuut spijt gehad. Achteraf vonden we het jammer dat het zo snel afgelopen was. Jay benadert alles vanuit eigen ervaring en dat merk je op de manier waarop hij het weekend leidt. Rustig, met humor als het kan en met veel vertrouwen en respect naar de deelnemers. Het voelde vertrouwd.

We hadden een kleine groep van 4 deelnemers dus er was uitgebreid tijd voor persoonlijke aandacht en het delen van emoties. Steeds weer bracht Jay de aandacht naar het nu en accepteren van wat er is.

Via diverse oefeningen en Deeksha’s heelden we innerlijk kind patronen in relatie tot de ouders en leerden we de achtergrond van de Deeksha energie en hoe deze praktisch zelf te geven. Zonder onnodige theorie of opsmuk blijft Jay dicht bij zichzelf en bij de ervaring van de deelnemers.

Daarnaast is hij eerlijk en oprecht over zijn eigen ontwikkelingsweg. Als het moet neemt hij leiding of laat hij de touwtjes vieren. Met energieplaten en vitalizers in de ruimte was de energie gedurende het weekend hoog.

Er zijn emoties losgelaten en nieuwe inzichten verkregen en de Deeksha energieën en inwijdingen waren een prachtig geschenk. We hebben de juiste basis en tools gekregen om zelf onze weg te vervolgen. Een mooi spiritueel cadeau op weg naar verdere ontwaking. Dankjewel Jay.’

Jos & Sandra

*

Bedankt voor verslag en meditatie.

We hebben ook zeker genoten en veel geleerd! We zijn erg dankbaar, de Deeksha werkt nog door. Ik ben erg geïnspireerd.

*

Heel graag wil ik nog even reageren op het bijzondere weekend die ik heb mogen beleven samen met jou en de anderen.Wat ben ik dankbaar dat ik met jou en het “deeksha geven en ontvangen” in aanraking ben gekomen. Wat een rijkdom te ontdekken, voor dit moment, dat het mag gebeuren in een sfeer van “gemakkelijk en overgave”.Ik kom nu, eens in de twee weken, met een groep deeksha-gevers bij elkaar om in stilte te mediteren, te geven en te ontvangen. Pas 1 keer gebeurd, maar voelt heel goed.Ook thuis al mensen Deeksha’s gegeven. Eerst ga ik dan mediteren samen met de ontvanger en in die mooie energie mag het dan gebeuren.  Heerlijk, wat een kado voor beiden.!! Weet je nog Jay dat ik even niet wist, hoe te handelen bij een eventuele verhuizing? Je zei toen: “Laat maar los.” Dat heb ik toen gedaan en een dag later kreeg ik een telefoontje, dat ik in m,n huis mocht blijven wonen.  Alle drukte en onkosten van een verhuizing is me bespaart gebleven. Wat mooi he, OVERGAVE.!! M’n hoofd voelt lichter aan, sta bewuster in het leven en voel me beter geaard. Een dankbaar mens groet jou met de liefde en de eenheid van het hart.

Aljoshua.

*

Even een réactie op jouw samenvatting van het vorige weekend.
Het heeft me verrijkt. Er gebeurt nog steeds van alles. Het is net of de helft van mijn denken is weggevaagd. Ik zit veel meer in mijn hart. Ik had toch wel een aantal vaste patronen op een dag, ze zijn er niet meer en als ik in de oude gewoonte stap, merk ik al gauw dat het me niet boeit en ik veel liever naar mooie muziek luister of een mooi boek pak. Terwijl ik dat anders ook wel wilde, maar dan koos ik toch gauwer voor afleiding, met als gevolg achteraf een schuldgevoel.
Het is zo heerlijk al die deeksha’s die we elkaar hier geven en die we mogen ontvangen. En natuurlijk komen er ook triggers voorbij, maar als het er mag zijn en ik er echt naar kijk, verdwijnt het steeds sneller.
Genade en dankbaarheid zijn nog steeds de woorden die de dag door met me mee gaan. Ik voelde me al heel vaak een gezegend mens en dit heeft het alleen maar verdiept.
Die parel in de kristal had ik meegenomen op het altaar, het is voor mij de parel in Gods hand. Ik voel me die parel, hij mag bij jouw blijven, maar voel je vrij wat je ermee wil doen.
Wat mij heel diep ontroerde is jouw echtheid, zo authenthiek in wie je bent, zo open. Je bent een prachtig mens en ik ben blij dat ik je heb leren kennen en heel dankbaar voor dit weekend.
Dit wilde ik je even laten weten.

Hartegroet, Afke

*
Voor mij was het initiatie weekend een mooie, maar heftige ervaring. Moeilijk vond ik het om het verdriet van anderen te ervaren, mooi waren de meditaties, deeksha’s en beelden die Ranjana doorkreeg bij de deeksha’s en met ons deelde. Ik voelde me erg op mijn gemak, het was een fijne omgeving.Het is een proces van voelen en werken aan jezelf. En wonderlijk om te ervaren dat je na zo’n weekend ineens ook deeksha gever bent. Ik ben Jay en Ranjana dan ook erg dankbaar voor alles wat ze mij geleerd en gegeven hebben.

Dominique

*

Lieve mensen,

Dank jullie wel voor het prachtige weekend.

Ik voelde al een lange tijd dat ik Jay zou ontmoeten.
Of eigenlijk hadden we elkaar al ontmoet. Je bent een stralend licht en weet dat in de ander wakker te maken. 1 + 1 = 1.

En lieve Ranjana wat heerlijk om jouw kracht te ervaren. Je drive om de wereld een mooi en liefdevol te laten zijn. Je boodschappen die je tijdens het geven van de deeksha’s aan me door gaf hebben me diep geraakt en zijn nu bij me om te delen met een ieder om mij heen.

Mijn hart is vol van dankbaarheid.

Nathalie

*

Voor mij was het ………………… natuurlijk zijn er geen woorden voor.

In elk geval kon ik heel intens en helder ervaren dat elke weerstand, hoe groot of klein ook, Bewust-Zijn, het Ik-Ben, in de weg staat

en dat het loslaten van die weerstand of angst je brengt naar ZIJN. Het voelde zo simpel en het besef was zo dicht bij me, in me, dat ik het nooit meer wilde laten gaan.

Ik heb me een paar dagen zo peaceful gevoeld, unreal. En dan word je langzaamaan toch weer meegesleurd in de waan van de dag.

Maar, elk moment is een keuze, gelukkig. Dat leer is ook steeds meer.

Winny

*
Ongeveer 10 jaar geleden heb ik mijn eerste deeksha ontvangen. Het was op een spiritueel festival. Toen Jay zijn handen op mijn hoofd legde, was ik verkocht. De daaropvolgende jaren heb ik bij tijd en wijle deeksha ontvangen. Het voelde en voelt nog steeds als een ware blessing. Op een gegeven moment begon het zo te kriebelen, dat ik meer en intensiever iets met deeksha en zeker ook met mezelf wilde doen, dat ik me heb opgegeven voor het Oneness Awakening weekend met initiatie tot deekshagever. Ik kan uit ervaring zeggen, dat hetgeen beschreven wordt in de vooraankondiging voor deze weekenden, ook echt zo is. Sowieso voelt de kleinschaligheid, de lichte ruimte en de manier waarop Jay de weekenden geeft als een warme deken. Je merkt aan hem, dat hij de teachings zelf doorgrond. De deeksha’s op zich doen heel veel op energie-niveau, je hersenhelften, je hoger bewustzijn. Wat er dan precies gebeurt, daar hoef ik ook niet het fijne van te weten. Het mooie is gewoon, dat alles automatisch gebeurt. Deeksha krijgen is enorm fijn en het mogen geven, is minstens zo geweldig. Wat voor mij absolute eye-openers waren, zijn de teachings die in het weekend gegeven worden. Wauw zeg, wat voel ik mij enorm verrijkt met de handvatten die ik heb gekregen. Niet alleen de rollen die mijn relaties in mijn leven spelen werden overduidelijk, maar ook de noodzaak hier wat mee te doen. En hoe ik dat kan doen, door de personen om mij heen te zien als mensen, die net zo graag liefde willen als ikzelf. De personen te zien zonder wat die allemaal wel of niet hebben gedaan. Dit is, waar ik o.a. mee aan de slag ben gegaan.

Wat is er allemaal veranderd sinds het weekend: ik ben rustiger geworden, de scherpe kantjes zijn eraf, wordt niet meer zo snel boos, ben meer in liefde, heb minder bevestiging nodig, ben fitter, klachten van de overgang heb ik zo goed als niet meer, ben zo maar blij om niets, voel me gelukkig, voel me warm, kan veel meer doen in zelfde tijd, stoot me bijna niet meer, er is een constante aanwezigheid in me gekomen, mijn relatie met m’n man is intensiever en liefdevoller, ik wordt meer opgemerkt in de positieve zin door mijn werkgever, wat ik wil is duidelijker, kan makkelijker naar mezelf kijken i.p.v. me met die ander bezig te houden, kan makkelijker beslissingen nemen. Al met al voel ik mij nu enorm gezegend, dat ik automatisch groei door het ontvangen en geven van deeksha en dat ik zo veel tools heb gekregen om mijn leven daadwerkelijk te veranderen. Ik neem nu ook elke dag even tijd om mezelf deeksha te geven. Intussen zijn we zo’n twee maanden verder nadat ik het weekend heb gedaan. En ik kan zeggen, dat ik nog steeds in dezelfde energie en flow zit. Heerlijk. Mijn dank is groot !!!

Anne-Marie (heb o.a. ervaring met diverse vormen van healing en Merkaba van Melchizedek

*

Vond het weekend heel warm,relaxed, openend, kon helemaal mezelf zijn. Mooie muziek ook.

Jij liet ook jezelf zien.

Denise

*

Dank jullie wel voor een overweldigend mooi weekend! Heb zoveel ervaren en gevoeld. Alles stroomt beter, ik voel zoveel liefde, dankbaarheid en innerlijke rust. Daarnaast heb ik ook in een enorme wolk van jubelende jippie-vlinders in mijn buik en borst, de mogelijkheden die ik voel zijn eindeloos, mijn handen jeuken ervan, hihii! Verder voel ik nog beter de Oorsprong of Source, wat voor mij God is en waar alle antwoorden zijn, alles liefde is, barmhartigheid, overvloed, expansie en gelukzaligheid.

Ben zo dankbaar dat ik eindelijk weer kon huilen, wat ik al jaren niet meer had gedaan.
Ben dankbaar voor de zachtheid van het weekend.
Ben dankbaar voor de schoonheid van jouw liefdevolle teachings en ben dankbaar voor de ruimte waar we waren en voel zoveel liefde en dankbaarheid voor de groep!!
Het is het beste cadeau wat ik ooit heb mogen ontvangen, letterlijk en figuurlijk gezegend voel ik me.
Alles zoemt en straalt, ervaar geduld, liefde en compassie.

Verwondering over wat ik nou eigenlijk ben/wil/weet/voel, had zo’n grote reactie van liefde bij een gesprek na het weekend met iemand, de verwondering dat ik niet beledigd was of überhaupt afkeer voelde maar liefde, stilte, afstand en rust. Mijn weten zei voel, kijk en leer (dit had ik voor dit weekend o.a. als afstotelijk ervaren). Ik kan het wel uitgillen van blijdschap, maar ik kan eindelijk weer zien zoals ik keek toen ik nog ‘bij’ Source was, in mijn moeders buik, tot ik een traumatische ervaring heb gehad toen ik een jaar of 3,5 was (dit weet ik niet meer, maar komt wel als ik er klaar voor ben).
Ik zag haar contrasten, haar kwetsbaarheid maar ook haar grootsheid, potenties en groei, ik zag haar – los van oude (voor)oordelen en patronen – voelde alleen maar liefde, stilte en geduld! Zo’n geweldig cadeau!

Verder zie ik allerlei rode draadjes in mijn leven. Hoe traumatisch sommige voorvallen toen ook waren, ik kan eindelijk huilen en het accepteren. Door het te omarmen en dankbaar zijn voor het toevoegen van deze contrasten / ervaringen lijkt het wel of het helingsproces op gang blijft wat zaterdag begonnen is…. er nog meer blijdschap, door het inzien ook (laagje voor laagje) en dat voelt zoooooo lekker. Wat heerlijk die vrijheid en het ongelimiteerd zijn weer te voelen, all is well! Hahaa, ik kan nog wel uren doorgaan met schrijven!

Heb de aankomende dagen vrij genomen om alles helemaal toe te laten in alle rust. Schrijven, lezen, mediteren en wie weet weer schilderen!

Ellen

*

Hoi Jay,

er is veel gebeurd dat weekend en was maandagavond ineens compleet op!! Geen wonder waarschijnlijk door wat er allemaal met je gebeurt en natuurlijk ook door de vele blessings die ik mocht ontvangen.
Merk dat mijn fysieke lijf wat meer tijd nodig heeft en dat voelt nu prima; ervaar meer rust en ruimte.
Kan nu ook beter bij mijn gevoel blijfen en toelaten dat wat er is er ook mag zijn.
Dank je wel voor dit bijzondere weekend.

liefs, Loes

*

Wat me raakte was de manier waarop je het weekend gaf, namelijk zo intiem, zo persoonlijk.
Je spreken en benaderen straalt heel veel rust en zachtheid uit, dat gaf me een gevoel van vertrouwen en geborgenheid.
Ik heb zo een sterk gevoel van eenheid als groepswezen nog niet eerder zo eerder beleefd van dichtbij.
Dank dat je jezelf hebt gegeven! Dat maakte de ervaring zo uniek.

Nogmaals dank,
N.

*

Jeetje wat een prachtig weekend.
En wat heb je het super gedaan….
de teachings waren zeer op zijn plaats
en ik weet zeker voor de anderen ook.

Wat is het leven toch mooi en ik geniet van
de rust en de stilte in mij!

Esther..xx

*

Ik wilde graag even laten weten dat ’t afgelopen weekend heel veel teweeg heeft gebracht. Voel me echt super! vond het een heel bijzonder weekend, met heel bijzondere mensen.
Ik merk nu al een verschil in omgang met mensen of met dingen die op m’n pad komen. Gaat echt heel relaxed. Fijn voelt dat! Heb nu ook zo’n zin om naar India te gaan.
Nogmaals dankjewel en nog een fijn weekend!

Debbie

*

Het was een heel fijn weekend en vond dat je het heel mooi hebt vormgegeven. Ik heb het belang van mediteren er o.a aan overgehouden en natuurlijk meer positieve overtuigen wat betreft inzicht en overzicht op levensprocessen.
Groetjes van Joek

*

Wat heb ik genoten van het weekend.
Van jullie, van de andere mensen, het heerlijke eten en het mooie centrum.
Ik had mijn besluit al genomen om naar India te gaan. Echter, er zat een financieel obstakel.
Dagelijks heb ik Amma gevraagd om een oplossing.
Ik heb in geloof het voorbereidingsweekend geboekt. Ik dacht: stel je voor dat er wel een wonder gebeurt, ik het geld heb
maar ik niet naar India kan omdat ik het voorbereidingsweekend niet heb gevolgd.
Ik had mijn papierwerk voor de belasting ruim op tijd klaar maar mijn accountant had wegens drukte, uitstel aangevraagd aan de belasting.
Ik legde hem mijn probleem voor en hij zei dat het er niet in zat dat ik snel belastinggeld zou terugkrijgen omdat hij te laat was en de belastingdienst met grote achterstanden te kampen had.
Toen ik zondagavond terugkwam, zag ik de beroemde blauwe enveloppe in mijn bus zitten. Ik dacht dat dit een bericht was om mijn kwartaalafdracht te doen.
Maar nee, het was mijn teruggaaf en meer dan de accountant verwachtte. Er lag dus € 3602,= op mijn tafel.
Tranen van dankbaarheid bleven stromen. Ook vanochtend weer en nu ook weer nu ik dit vertel. Buiten mijn zoon om, is dit het mooiste kado dat ik mijzelf heb gegeven.
Ik heb geloof dat de rest van het geld ook komt en ben nu van alles aan het regelen.
Bij deze geef ik mij dus op voor de 21-daagse!!
Ik ben helemaal in de gloria. Dit wilde ik even kwijt.

Groet en liefs Saskia

*

Hoi Jay,
Ik ga een poging doen om iets over mijn ervaringen in het weekend op te schrijven.
Ik merk dat dat moeilijk is, omdat alle woorden natuurlijk tekort schieten…
Een week voor het weekend begon ik al met “huiswerk” te doen, voelde me ellendig, schopte om me heen en kreeg het inzicht dat een belangrijke drijfveer/valkuil/blokkade voor mij is: “Laat me niet in de steek.” Dat was niet nieuw voor me, maar wat moest ik er nu nog mee doen?
De eerste dag van het weekend deden we een oefening, waarbij we ons hart openden voor een ouder, en liefde en vergeving gingen voelen voor deze ouder.
Ik ging natuurlijk vlijtig aan het werk, maar het ging niet zo gemakkelijk. Hoe nu een ingang te vinden bij mezelf om die liefde, vergeving of desnoods pijn en woede te vinden? Ik als klein meisje en mijn moeder als volwassen vrouw, ik als volwassene en zij ook, zij als klein meisje??? Denkworstelworstel…
Ik merkte ook dat het me enorm veel moeite kostte om aanwezig te blijven, bij mij altijd een betrouwbaar teken dat er iets interessants aan zit te komen, dat ik eigenlijk niet wil weten. Ik besloot dus wakker te blijven en alert en te stoppen met iets te bedenken.
Toen volgde er een Oneness Blessing (zo heet het nu toch?) en ineens voelde ik het vrije kind. Ik danste en huppelde over de wei en ging toen op mijn rug liggen, midden op de wei, naar de wolken kijken. Ik keek naar die weidsheid en voelde die ook in mezelf. Toen voelde ik dat ik hand in hand met iemand lag, mijn moeder. En mijn zusje lag daar ook nog naast. En zo keken we met z’n drieen naar die blauwe hemel en de wolkjes. En ik kon haar opeens bedanken voor alle dingen, die ze wél gedaan en wél gegeven heeft. De dingen, die ze mij heeft laten zien en geleerd. Dat ze mij geboren heeft laten worden.
Die dankbaarheid groeide en groeide, ik was het gras dankbaar, de zon, mijn zusje, al die mensen, hele rijen kwamen voorbij, dwars door mijn leven heen, mijn meester in de 4e klas, een moeder van een vriendinnetje, die ene speciale boom, mijn kinderen, mijn geliefde, de aarde, god.
De tweede dag begon ik in deze dankbaarheid en ik ervaarde ook een sterk gevoel van nederigheid. Ik voelde de wens me te buigen voor god, het geheel of de grote stroom. Daar worstelde ik nog een partijtje mee (jamaar dit en dat blablabla). Na een chakra-meditatie en een Oneness Blessing ben ik op mijn knieen gaan zitten en heb gebogen. En voelde meteen het antwoord.
Ik ben een druppel in de oceaan en drijf met de stroom mee.

Ik dank jou en je lieftallige assistentes voor jullie liefdevolle begeleiding en overvloed aan ruimte.
Liefs, Elisa.

*

Na twee keer een deeksha bijeenkomst te hebben bijgewoond had het me zo gegrepen dat ik me opgaf voor jouw voorbereidingsweekend, omdat ik het gevoel had dat ik misschien naar de 21-daagse in India wilde, ook al wist ik er nog weinig vanaf. Het weekend was heel bijzonder. Het was een intieme setting met een kleine groep mensen van verschillende achtergrond, die zich onder jouw geinspireerde begeleiding allen open stelden voor elkaar en, belangrijker, voor zichzelf. Het is moeilijk precies te beschrijven wat er met me gebeurde. Ik ben heel diep in mezelf gedoken en vond daar af en toe een rust die ik nog niet eerder gevoeld heb. De deeksha’ s van jou en de andere twee deekshagevers waren heftig en allemaal verschillend.
Ik weet niet wie welke gaf want dat heb ik niet gezien, maar bij een daalde er energie in mijn hoofd neer die mij bijna deed verdwijnen in een groot zwart gat. Misschien dat het nog eens een keer lukt om daar echt in te verdwijnen, ik had wel het gevoel dat ik dat graag wilde.
In de dagen na het weekend was ik uitgeput. Er was kennelijk veel met me gebeurd. Ook heb ik het idee dat ik beter zie welke rollen ik speel in het dagelijks leven, dat daardoor lichter en doorzichtiger wordt. Ik wil nu zeker naar India om de volgende stap te zetten op dit pad en heb me dus opgegeven.
hartelijke groet,

*

Er is wel wat op gang gebracht in Groningen. Je hebt wel wat neergezet.

Ik voel mij sterker in mijn schoenen staan. Waardevol. En nogmaals het was een heerlijk weekend.