Hoe kun je effectief je lichaam ontgiften?

Ontgiften

Recent heb ik het boek Medical Medium gekocht van Anthony Williams. Er gaat werkelijk een wereld voor me open. Een eyeopener is voor mij dat volgens het boek veel ziektes zoals: reumatoïde artrose, multiple sclerose, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, ziekte van Lyme worden veroorzaakt door het Epstein Barr virus en hoe zware metalen ADHD en Autisme kunnen veroorzaken.

U kunt het boek bestellen via deze link

Voor mij is deze ontgifting een nieuwe ervaring gericht op verbetering van mijn welzijn. Beschouw deze informatie niet als medisch advies maar luister naar je eigen gevoel en doe je eigen onderzoek.

Je moet weten dat ik als kind altijd heel druk was, ik heb mij nooit kunnen concentreren en daardoor werd ik op school ook heel laag ingeschaald. Nu ben ik een tijdje serieus aan het ontgiften en ik merk dat er een bepaalde natuurlijke concentratie focus in mij optreedt. Persoonlijk schrijf ik dit toe aan het dieet dat er voor bedoeld is om zware metalen uit mijn systeem te verwijderen.

Waarom ik ontgiften aanbeveel

De informatie in het boek vind ik naast goed leesbaar, zeer logisch. Met het ontgiften wordt ervan uitgegaan dat het overgaan op een dieet van natuurlijke biologische groenten en fruit aangevuld met natuurlijke supplementen, gifstoffen uit je lichaam kan halen. Er wordt precies aangegeven wat je kunt eten om een virus te verslaan en zware metalen uit je systeem te halen. Ook worden de mogelijke oorzaken van bijnieruitputting, diabetes B, migraine, gordelroos en de mogelijkheid ervan te herstellen uiteengezet.

Het is belangrijk om te beseffen dat klachten vaak ook een psychische component hebben en dat bijvoorbeeld een virus zich kan vasthouden aan een onderdrukte emotie. Het virus kan pas uit het lichaam verdwijnen wanneer ook de emotie wordt verwerkt. Het lijkt mij goed om van twee kanten het probleem te benaderen en zowel het lichaam te ontgiften als emoties en trauma’s te verwerken.

Het lichaam streeft altijd naar balans en herstel. Maar de gemiddelde mens die gehecht is aan allerlei schadelijke zaken die genot produceren is zelfdestructief. We zijn namelijk onbewust geconditioneerd om innerlijke pijn weg te stoppen om afwijzing (oorspronkelijk door onze ouders) te voorkomen. Het gevolg is dat we vluchten in genotsmiddelen en allerlei vormen van vermaak  die ons lichamelijk en geestelijk belasten. Het is ons meestal dan ook niet op school of door de ouders geleerd, dat alles waar je mee in aanraking komt je zowel fysiek als geestelijk beïnvloed.

Vergiftiging door kwik en andere zware metalen

Veel mensen hebben ongemerkt last van bijvoorbeeld kwikvergiftiging wat de werking van de lever onder druk zet. Het goede nieuws is dat je met bepaalde voeding jezelf goed kan ontgiften van zware metalen. Dit is zeker ook aan te raden wanneer je kinderen hebt die het label ADHD of autisme hebben gekregen.

Middelen om te ontgiften van zware metalen uit het boek Medical Medium:

  • Koriander
  • Gerstextractpoeder
  • Wilde bosbes
  • Atlantische dulse (zeewier)
  • Spirulina uit Hawaï (ik gebruik zelf chorella)

Conclusie

Als mens ontkom je er in de huidige milieuomstandigheden niet aan dat je gifstoffen in je lichaam opneemt.  Vervuild water met zware metalen regent neer op de aarde en komt op die manier geleidelijk ook in het grondwater.  We vervuilen ons lichaam rechtstreeks met cosmetica, voedingsmiddelen met schadelijke toevoegingen, alcohol, drugs etc.

Het is daarom belangrijk dat je twee keer per jaar een periode neemt om te ontgiften. Op die manier kun je een toxische belasting in je lichaam afbouwen en geef je het lichaam de kans om te herstellen.